Tündérpaplan születése

2014. augusztus 22., péntek

A hirtelen kipattanó ötlet után temérdek tervezés, egyeztetés, újragondolás, áttervezés, próbadarab varrása (upsz, az egyik festett anyag összefogta sárgára az egész művet :( ), anyag újratervezés, vásárlás (upsz, az egyik legszebb rózsaszín anyag is fog, nem kicsit!), beavatás, rajzolgatás, szabás (ki gondolta, hogy kismillió darabból áll egy ilyen?), varrás, bontás, varrásbontás, továbbtervezés (te jó ég, még sehol sem tartok!), továbbvarrás végtelenítve, egy-egy varrási etap között két etapnyi bontással, végül megszületett Ő:
A Tündérpaplan!
Miért is tündérpaplan?
Kedves ismerősöm, barátnőm, Ungvári Bélyácz Betti különleges meséket ír. Szeptemberben jelenik meg legújabb könyve, a Tündérkerti kalandok, melyből ízelítőt kaptunk egy közös fórumon. A képet meglátva első gondolatom az volt, hogy milyen jó lenne ezt a takarót kézbe venni! Mi lenne, ha varrnék valami hasonlót?
Betti beleegyezett, elküldte a képet. Itt indult a fenti folyamat. :) Ahogy haladt előre a munka, egyre távolodott a valóság a képtől. A jellegzetes motívumok azért megmaradtak, remélem, felismerhető. Remélem, tetszik majd a tündérpaplan színvilága leendő tulajdonosának!
Néhány részlet a takaróból:






Készültek "kistestvérei" is a takarónak, "rongyi" névre hallgatnak egyelőre, róluk a következő bejegyzésben írok. Akkor indítom nyereményjátékomat is!

Még valami: sajnos nem nőtt szárnyam a munka közben!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Edit!
    Gyönyörűt alkottál,a Tündérpaplan méltó párja Betti könyvének.
    Az elkészültéhez vezető rögös út pedig nagyon hasonlít az Örökbefogadók útjához.Hosszú és akadályokkal teli,de a végén ott várja őket az ő csodájuk,épp úgy ,mint Téged a Tündérpaplanod!
    Köszönjük,hogy megosztottad velünk ezt a meseszép alkotást!

    VálaszTörlés